Sosyal Medya

Güncel

FET֒cüler para kaçıramayacak

Hükümet, FETÖ'nün ekonomi ayağına büyük darbe vururken, 15 Temmuz sonrası bankalar üzerinden paralarını kaçırmaya çalışan örgüt üyeleri de yakayı ele verdi.



Hükümet, FETÖ'nün ekonomi ayağına büyük darbe vururken, 15 Temmuz sonrası bankalar üzerinden paralarını kaçırmaya çalışan örgüt üyeleri de yakayı ele verdi. Bankalar, bu tarihten sonra dikkat çeken şüpheli iÅŸlemleri durdurma yetkisini kullanıp, durumu Mali Suçları AraÅŸtırma Kurulu'na (MASAK) bildiriyor. Åžirket ve gayrimenkullerini satıp yurtdışına kaçırmaya çalışan, muvazaalı ÅŸekilde devirler ve satışlar yapan çok sayıda örgüt üyelerinin banka ve diÄŸer finans kuruluÅŸlarındaki tüm hesapları bloke ediliyor. Maliye Bakanı Naci AÄŸbal, FETÖ üyelerinin paralarını kaçırmaya çalıştığını belirterek, "Bankalar iÅŸlemi durdurma yetkisini kullanıyor" dedi.

15 AÄžUSTOS TALÄ°MATI
Bakan Ağbal, Türkiye genelindeki 3-4 bin kuruluşla ilgili çalışmanın 15 Ağustos'a kadar tamamlanması talimatı verdi. FETÖ ile bağlantılı kuruluşlara ilişkin kapatma kararını anımsatan Ağbal, bakanlık olarak kendilerinin yerinde tespitler ve sayımlar yaptıklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.